studiehandbok@lith | ||
2008
HÖGSKOLEUTBILDNING I ELTEKNIK OCH AUTOMATION 120 hp
Programmål
Utöver de allmänna målen för högskoleexamen gäller följande särskilda mål. Utbildningen skall ge
Programmets upplägg och organisation Programmet har till största delen obligatoriska kurser. I programplanen redovisas vilka kurser som läses under de fyra terminerna. Programmet avslutas med ett examensarbete, omfattande 12 högskolepoäng, som presenteras och försvaras vid ett förannonserat seminarium. Kurser kan innehålla moment som medför kostnader för studenten.
Programmets innehåll I kurserna varvas teori med praktiska inslag i form av laborationer och projekt. Du börjar med att studera bland annat digitala kretsar, elteknik, datorstödd konstruktion (CAD), mätteknik och matematik. Under andra året specialiserar du dig som en förberedelse för framtida arbetsuppgifter. Möjlighet finns att välja till en kurs så att teoridelen för allmän elbehörighet uppnås.
Beaktande av särskilda perspektiv Enligt fakultetsstyrelsens direktiv.
Bestämmelser för uppflyttning till de högre årskurserna Gemensamma regler enligt fakultetsstyrelsens direktiv.
Examensarbete Allmänna bestämmelser om examensarbete återfinns i avsnitt b3.2. Examensarbetet avser att visa, huruvida den studerande besitter förmåga att tillämpa sina under studietiden förvärvade kunskaper och att självständigt eller tillsammans med annan studerande behandla förelagd uppgift och omfattar 12 högskolepoäng, vilket motsvarar en tid av ca 8 effektiva arbetsveckor. Egen opposition och närvaro vid ytterligare en presentation av examensarbeten skall också genomföras. Ämnen för examensarbete: Elektroteknik
Sammanfattning av examenskrav Högskoleprogrammet i elteknik och automation omfattar två års studier och leder till en högskoleexamen, 120 hp, med inriktning mot elektroteknik. Gemensamma bestämmelser för högskoleexamen återfinns i avsnitt b1.2.2.
|
|