studiehandbok@lith   Länk till universitetets hemsida
 

Tekniska högskolan vid Linköpings universitet

Länk till universitetets hemsida

2008

ÖPPEN INGÅNG FÖR CIVILINGENJÖRSUTBILDNINGARNA ELEKTRONIKDESIGN, KOMMUNIKATIONS- OCH TRANSPORTSYSTEM SAMT MEDIETEKNIK
/Entrance Programme for a Master of Science Degree in Electronics Design Engineering, Communication and Transport Engineering or Media Technology and Engineering/

c12 PROGRAMSPECIFIK UTBILDNINGSPLAN

c12.1 Mål

Programmet med öppen ingång har som mål att ge de studerande möjlighet att pröva på tre olika utbildningsprogram vid Campus Norrköping för att efter två terminer antas till ett av programmen Elektronikdesign, Kommunikations- och transportsystem samt Medieteknik. Studenterna väljer fritt det program de vill antas till. Valet sker i slutet av årskurs 1.

Det första året består av en blandning av de kurser som de ordinarie programmen läser. Det är dels en programspecifik kurs från varje program dels grundläggande kurser som är gemensamma för de tre programmen. Det finns även ett antal kurser från övriga program vid Campus Norrköping som är valbara som kan stärka beslutet av slutgiltigt program.

c12.2 Gemensamma bestämmelser

Gemensamma bestämmelser för samtliga program vid LiTH finns sammanställda i avsnitten b1-6.

c12.3 Bestämmelser för uppflyttning till de högre årskurserna

Bestämmelserna gäller för studenter antagna till termin 1 ht 2002 eller senare. Studenter antagna tidigare än ht 2002 flyttas upp efter då gällande regelverk eller efter nedanstående regelverk beroende på vilket de först uppfyller. De nya bestämmelserna gäller retroaktivt från höstterminen 2003.

Följande villkor gäller för deltagande i undervisning och examination

  • i programtermin 1-4:
    Studerande som uppfyller kravet om registrering få utan särskilt tillstånd bedriva studier i både årskurs ett och två. Kurserna förutsätts läsas i den ordning som anges i läro- och timplanen. Särskilda förkunskapskrav framgår av respektive kursplan.
  • För övriga terminer hänvisas till respektive programs utbildningsplan.
För studenter som ej uppfyller kraven skall individuella studieåtaganden upprättas för de nästföjande två terminerna. Huvudsyftet med det individuella studieåtagandet är att studenten skall fullgöra de resterande momenten under nästkommande två terminer. Finns ytterligare utrymme inom normalåtagandet 40 poäng under ett läsår, får kurser från termin 5 och 6 respektive 7 och 8 ingå i studieåtagandet. Särskild hänsyn skall härvid tas till kursernas förkunskapskrav.
 

Tekniska högskolan vid Linköpings universitet

Länk till sidans topp


Informationsansvarig: Utbildningsledare, val@tfk.liu.se
Senast ändrad: 2008-06-19 10:16