studiehandbok@lith | ||
2007 MASTERPROGRAM I LOGISTIK OCH SUPPLY CHAIN MANAGEMENT 120 hp
Programmets syfte/vision Logistik handlar om att organisera, planera och styra materialflöden i och mellan företag. Målet dädr att få dessa flöden så effektiva som möjligt, d.v.s. att de lever upp till kundernas/mottagarnas krav och förväntningar, samtidigt som kostnaderna hålls nere. Logistik är dock mer än att uppnå en operativ effektivitet. Bra utformade logistiklösningar bidrar starkt till företags attraktionskraft och konkurrensförmåga på marknaden. Logistiken måste därför utformas i nära samspel med företagets övriga affärsstrategier. Alltfler företag har insett logistikens stora betydelse för verksamheten, och logistik är idag en fråga pe högsta ledningsnivå, samtidigt som den är förankrad i den operativa verksamheten. Detta har fört med sig ett ökat antal tjänster inom styrning och ledning av logistisk verksamhet, samtidigt som kunskapskraven ökat på de personer som innehar dessa tjänster. Mastersprogrammet i Logistik och Supply Chain Management syftar till att på akademisk och vetenskaplig grund tillgodose näringslivets behov av välutbildade akademiker med god kunskap om styrning och ledning av logistikprocesser och god analytisk förmåga kombinerat med ett företagsekonomiskt perspektiv.
Programmål Efter avslutat program förväntas en Master of Science i Logistik och Supply Chain Management:
Programmets utformning och innehåll Programmet består av två års studier om totalt 120 högskolepoäng (hp). Av dessa är 84 hp obligatoriska för samtliga som följer programmet, 0-12 obligatoriska för de som saknar vissa specifika grunder inom ekonomiområdet, och 30 hp utgörs av det examensarbete som avslutar programmet. 24-36 hp utgörs av valbara kurser inom ett specificerat kursutbud. I programplanen framgår vilka kurser som är obligatoriska, samt när i tiden respektive kurs är placerad i programmet. Förslag på valbara kurser i respektive läsperiod listas också.
Examensarbete Examensarbetet ska utföras inom logistikomr6aring;det. I övrigt hdädnvisas till LiTH:s allmänna bestämmelser om examensarbete.
Behörighetskrav Se |
|