studiehandbok@lith   Länk
 

Linköpings tekniska högskola

Länk
TTIT51 Projekttermin, 20 poäng
/Project/

För: IT3

Utbildningsområde: Teknik    Ämnesgrupp: Elektroteknik/Datavetenskap/Matematik/Ekonomi/Psykologi
Fördjupningsnivå: C

Mål:
Att arbeta i projekt är en del av ingenjörens vardag. Under termin 5 kommer du att -arbeta inom ett projekt och få insikt i olika modeller för projektledning. -få praktiskt övning i projektplanering och uppföljning. -lära dig samarbeta aktivt med projektmedlemmar/kunder/experter med annan bakgrund och kunskap. Samarbete med psykologer och ekonomer innebär möjligheter att lära känna var andras arbetsvillkor och öka din förståelse för teknisk, ekonomisk och beteendevetenskaplig organisationskultur och arbetssätt. -lära dig att parallellt med projektutförandet söka baskunskaper från relevanta kunskapsområden såsom datorteknik, ekonomi, kompilatorteknik, människa-datorinteraktion, numeriska algoritmer och psykologi. - få erfarenhet av dokumentation och presentation av ett större arbete. Terminen består av ett sammanhållet projekt.

Förkunskaper:
Grundläggande datavetenskap i termin 1, programmering samt algoritmer och optimering enligt termin 3. Linjär algebra och mekanik i termin 1 samt matematik i termin 2. Digitalteknik och digitalkonstruktion i termin 3. Praktisk, muntlig och skriftlig kommunikation enligt tidigare terminer.

Organisation:
Projekt.

Kursinnehåll:
Datorteknik: Konstruktion av en styrenhet, dvs en enkel dator samt konstruktion och programmering av en enkel datorstyrd robot. Företagsekonomi med inriktning mot marknadsföring, investrings- och kalkylbedömning med tillhörande tekniker. Kompilatorteknik: Grundläggande förståelse av begrepp inom programspråksimplementation, särskilt kompilering, och dess relation till den underliggande hårdvaran, såsom parsning, kodgenerering och minneshantering. Kursen skall ge kännedom om lämpliga verktyg inom området. Människa-datorinteraktion: Lära dig utveckla system så att de får goda användningsegenskaper. Numeriska algoritmer: Grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper i hur enkla numeriska algoritmer konstrueras för att bli effektiva och ge tillräckligt noggranna resultat. Innehåll: Felanalys, Datoraritmetik, Icke-linjära ekvationer, Interpolation med polynom och splinefunktioner, Numerisk linjär algebra och Ordinära differentialekvationer. Psykologi: Grundläggande kunskaper i gruppsykologi med tonvikt på målinriktat arbetande gruppens strukturer och processer. Möjlighet att genom egna erfarenheter utforska på vilket sätt psykologiskt/beteendevetenskapligt metodstöd kan användas för att främja arbetet i projektgrupper. Psykologstudenterna kommer i detta syfte att erbjuda konsultation i olika former till IT-studenterna. Kommunikation: Textgranskning och textkritik.

Kurslitteratur:
Enligt litteraturlista.

TEN1Muntlig tentamen med skriftlig rapport, Numeriska algoritmer, poäng. , 2,5 p.
TEN2Skriftlig tentamen, Kompilatorteknik, 1,5 p.
TEN3Skriftlig tentamen, Psykologi, 1 p.
TEN4Muntlig tentamen, Företagsekonomi (Marknadsföring och investering), 1 p.
TEN5Skriftlig tentamen, Företagsekonomi (Kalkylering), 1 p.
TEN6Skriftlig tentamen, Datorteknik, 1,5 p.
PRA1Redovisning, datorkonstruktion, Datorteknik,, 1 p.
PRA2Redovisning, robotkonstruktion, Datorteknik, 1,5 p.
PRA3Skriflig rapport och muntlig redovisning av projektet, 7,5 p.
UPG1Essä, Människa-datorinteraktion, 1,5 p.
MOM1Datorteknik, 5 poäng, graderade betyg, (TEN6,PRA1,PRA2,PRA3)., 0 p.
MOM2Företagsekonomi, 3 poäng,(marknadsföring 1p, investerings- och kalkylbedömning 2p), graderade betyg, (TEN4,TEN5,PRA3)., 0 p.
MOM3Kompilatorteknik, 2,5 poäng, graderade betyg, (TEN2,PRA3)., 0 p.
MOM4Människa-datorinteraktion, 3 poäng, graderade betyg, (UPG1,PRA3)., 0 p.
MOM5Numeriska Algoritmer, 3,5 poäng, graderade betyg, (TEN1,PRA3)., 0 p.
MOM6Psykologi (gruppsykologi), 2 poäng, graderade betyg, (TEN3,PRA3). , 0 p.
MOM7Kommunikationsstrimman, 1 poäng, betyg G, (PRA3)., 0 p.
Under terminen sker både individuell (TEN och UPG) och gruppvis (PRA) examination. Den individuella examinationen ligger till grund för betygen i momenten. I texten till momenten anges den poäng, som motsvarar respektive ämnes kunskapsinnehåll. I följande moment ges slutbetyg, när motsvarande delexaminationer är godkända. Vilka delexaminationer som krävs står sist inom parentes.



Undervisningsspråk är svenska.

Studierektor: Simin Nadjm-Tehrani
Examinator: Ulla Ouchterlony

Engelsk kursplan



Gäller 2001, beslut av utbildningsnämnden november 2000

 
 

Linköpings tekniska högskola

Länk


Informationsansvarig: Info-LiTH, info-lith@tfk.liu.se
Senast ändrad: