studiehandbok@lith   Länk
 

Linköpings tekniska högskola

Länk
NKXD10 EXAMENSARBETE, 10 poäng
/Final Thesis/

För: kemiprogram och fristående kurs.

Utbildningsområde: Naturvetenskap    Ämnesgrupp: Kemi
Fördjupningsnivå: D

Mål:
Examensarbetet skall ge den studerande träning i att planera, genomföra och redovisa ett självständigt arbete, samt att få inblick i kemisk forskningsmetodik och/eller utvecklingsarbete. Målet är att tillämpa sina förvärvade kunskaper och erfarenheter inom kemiområdet.

Förkunskaper:
Examensarbetet avser att vara en fortsättning på ett tidigare godkänt examens arbete, 10 p (NKXC10), för kandidatexamen, 120 p. För att påbörja examensarbetet skall den studerande ha godkända kurser om minst 110 poäng, inkluderande alla kemikurser på A- och B-nivån (60 poäng) i utbildningsprogrammet för kemi och kurser inom huvudämnet kemi på C/D- nivån motsvarande minst 20 poäng. Inom ramen för dessa poängkrav kan speciella kurser krävas beroende på examensarbetets inriktning.

Organisation:
En laborativ uppgift genomförs under ledning av handledare i anslutning till pågående forsknings- eller utvecklingsarbete. Inriktningen på examensarbetet väljs i samråd med handledare/examinator. Den studerande bearbetar uppgiften laborativt under handledning och bedriver litteraturstudier i anslutning till uppgiften. För vidare information hänvisas till generella föreskrifter om examensarbete och examen i utbildningsplanen för kemiprogrammet. Särskilda föreskrifter: Examensarbetet kan utföras inom eller utanför universtetet, på företag eller annan institution. Om examensarbetet görs externt utanför IFM/kemi måste tillgänglig handledare finnas på platsen där arbetet görs, samt en examinator (betygbestämmande lärare) som tjänstgör som lärare vid kemiavdelningen. Ämnet för examensarbetet godkänns och fastställs före kursstart av examinator efter samråd med student och, om så är fallet, annan handledare än examinator. Innan arbetet påbörjas skall den studerande vara registrerad på kursen. Anmälan görs på särskild registreringsformulär vid institutionen.

Kursinnehåll:
Bestäms individuellt för varje studerande i samråd med handledare och examinator.

Kurslitteratur:
Bestäms individuellt.

Examination:
EXAREn skriftlig och muntlig redovisning samt minst en opponering
Som betyg används något av uttrycken godkänd eller underkänd.



Undervisningsspråk är svenska.




Engelsk kursplan



Gäller 2001, beslut av utbildningsnämnden november 2000

 
 

Linköpings tekniska högskola

Länk


Informationsansvarig: Info-LiTH, info-lith@tfk.liu.se
Senast ändrad: