LiTH


English
Studiehandbok 2000

Innehåll | Utbildningsplan Medieteknik 180p



UTBILDNINGSPROGRAMMET FÖR CIVILINGENJÖRSUTBILDNINGEN MEDIETEKNIK

/Master of Science in Media Technology and Engineering/

c11 PROGRAMSPECIFIK UTBILDNINGSPLAN

c11.1 Mål för programmet Medieteknik

Programmet för medieteknik har som mål att utbilda civilingenjörer inom medieteknikens breda spektrum av kunskapsområden. Utbildningens grundläggande tekniska ämnen vilar på det stabila fundament som goda kunskaper i matematik och naturvetenskapliga ämnen ger.

Utbildningen, som omfattar såväl traditionell som modern medieteknik, ska ge den blivande civilingenjören en väl underbyggd förståelse för de olika mediernas möjligheter och begränsningar i tekniska och mänskliga sammanhang. Utöver de tekniska ämnena kommer utbildningen att innehålla moment som ger förståelse för och behandlar kreatörens möjligheter till uttrycksformer i termer av färg, form och ljud.

Undervisningen kommer i tillämplig utsträckning att bedrivas i projektform för att förbereda den blivande civilingenjören på den arbetssituation som råder i den industriella verkligheten. Projektplanering och organisation samt projektredovisning i både muntlig och skriftlig form är därvid viktiga utbildningsinslag. I utbildningen kommer de blivande civilingenjörerna att beredas möjlighet till externa kontakter med företag och utbildning i ett internationellt perspektiv.

c11.2 Gemensamma bestämmelser

Gemensamma bestämmelser för utbildningsprogrammen NE, NK, NM och NO finns sammanställda i avsnitten b1-b6.

c11.3 Bestämmelser för uppflyttning till de högre årskurserna

Följande villkor gäller för deltagande i undervisning och examination

i programtermin tre och fyra

Utöver kraven om registrering gäller för de fortsatta studierna att den studerande inför programtermin tre skall ha fullgjort minst en av matematikkurserna TNG001 Envariabelanalys eller TNG002 Linjär algebra.

Denna uppflyttningsregel gäller för studenter som påbörjar sina programstudier fr o m höstterminen 1999.

i termin fem och följande programterminer

Utöver kraven om registrering gäller för de fortsatta studierna att den studerande inför progamtermin 5 i årskurs 3 skall ha fullgjort med godkänt resultat samtliga ingående kurser och övriga moment i utbildningsplanen för termin 1 och 2 samt ha fullgjort med godkänt resultat 30 poäng av ingående kurser och övriga moment i utbildningsplanen för termin 3 och 4. För deltagande i undervisning och examination i termin 7 och följande terminer gäller att uppflyttingskraven för termin 5 skall vara uppfyllda och att därefter utbildningsplanen för termin 5 och 6 följts med godkänt resultat till minst 75%. För studenter som ej uppfyller kraven skall individuella studieåtaganden upprättas för de nästföjande två terminerna. Huvudsyftet med det individuella studieåtagandet är att studenten skall fullgöra de resterande momenten under nästkommande två terminer. Finns ytterligare utrymme inom normalåtagandet 40 poäng under ett läsår, får kurser från termin 5 och 6 respektive 7 och 8 ingå i studieåtagandet. Särskild hänsyn skall härvid tas till kursernas förkunskapskrav.